Еврокомисарката по вътрешните работи Илва Йохансон предупреди, че има опасност украински

...
Еврокомисарката по вътрешните работи Илва Йохансон предупреди, че има опасност украински
Коментари Харесай

ЕК алармира: Има опасност деца бежанци от Украйна да станат жертви на трафик

Еврокомисарката по вътрешните работи Илва Йохансон предизвести, че има заплаха украински деца бежанци да станат жертви на трафик, съобщи Ройтерс.

На конференция в Естония Йохансон сподели, че около половината от 3,3-те милиона украинци, които са минали в страни от Европейски Съюз от началото на съветската инвазия, са деца  и се чака идването на „ още доста милиони “.  

В Украйна има доста сираци и деца , родени посредством сурогатно майчинство, които не са взети от родителите си. Това покачва риска те да бъдат отвлечени или да станат жертви на насилствени осиновявания, изясни еврокомисарката.

Йохансон означи, че досега има доста малко известия за деца без придружители по границите на ЕС и единствено няколко известия за трафик.

Полицейски служби, деятели и украински женски организации, обаче, алармираха за някои притеснителни случаи, сподели тя, като означи, че в интервали на всеобща миграция в предишното сходни закононарушения са постоянно събитие.  

„ Не би трябвало да чакаме, до момента в който получим доказателство за съществуването на голям трафик, тъй като тогава може да бъде прекомерно късно “, сподели Йохансон и добави, че незабавно би трябвало да стартира пространна информационна акция за този риск. 

Според нея границите на Европейски Съюз може да се окажат рискови зони, защото нарушители, представящи се за доброволци, биха могли да се възползват от уязвимите хора, като оферират леговище на идващите бежанци. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР